Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ връща изпълнен мандат за съставяне на кабинет

Снимка: БГНЕС

“Продължаваме промяната” – “Демократична България” днес ще върне папката с изпълнен мандат за съставяне на правителство, връчена му от президента Румен Радев. За целта в 11,00 ч. на “Дондуков” 2 държавният глава ще приеме номинирания за министър-председател Николай Денков, който ще обяви състава на своя проект за кабинет.

Според договорката с ГЕРБ-СДС двете политически сили ще застанат зад експертно правителство с ротационен премиер. След девет месеца Николай Денков ще трябва да отстъпи премиерския пост на бившия еврокомисар Мария Габриел.

Една от ключовите цели на редовния кабинет и на мнозинството в този парламент, освен приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна съдебна реформа и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на гражданите и справедливостта в държавата”, обявиха в позиция от “Продължаваме промяната”.

От своя страна, Румен Радев коментира, че няма експертни кабинети. “Да, кабинетът е съставен от експерти, но политическото ръководство и политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това правителство. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства”, заяви той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45