Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дж. Рубин: САЩ нямат позиция кои партии да са на власт в България

Джеймс Рубин
Снимка: БГНЕС

САЩ нямат позиция кои партии да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да работи с нас по политиките, които ни вълнуват, каза пред bTV пратеникът на Държавния департамент на САЩ, координиращ противодействието срещу дезинформацията Джеймс Рубин. Той определи като "абсолютни глупости" твърденията, че САЩ са кадрували бъдещото българско правителство. "Разговарях с посланика. Той ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица", каза Рубин.

"На Балканите има няколко по-уязвими за руската дезинформация страни. Сред тях са Черна гора, Сърбия, Македония и България. За Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика. Те планират неща, които да се кажат, неверни тези, които да проникнат в обществата ни, защото се надяват по този начин да накърнят подкрепата за правителството на Украйна, например", допълни дипломатът.


БНР подкасти:

Още от категорията

ракети C-300

Комисията по отбрана в НС предлага да изпратим дефектни ракети на Украйна

България да дари на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от противовъздушната отбрана и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с отпаднала необходимост. Това гласуваха депутатите от парламентарната комисия по отбрана в проект на решение за..

публикувано на 26.09.23 в 19:14

Общ отговор на предизвикателствата и ползи за гражданите на двете страни ще целят двустранните отношения между България и САЩ

Във Вашингтон вицепремиерът и външен министър Мария Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Срещата е в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ. „Подкрепа, координация и общ отговор на..

публикувано на 26.09.23 в 09:32

България и САЩ подписват Меморандум за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще ръководи българската правителствена делегация на втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ, която ще се състои днес във Вашингтон. В делегацията са включени министрите на..

публикувано на 25.09.23 в 07:00