Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разстройство на коронарното кръвообръщение е причината за смъртта на Ангел Христов-Геле

Снимка: БГНЕС

Според направената аутопсия Ангел Христов-Геле – един от т.нар. Братя Галеви, е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, съобщи пресслужбата на столичната Апелативна прокуратура. Вчера беше разпространена информацията, че мъжът, издирван с червена бюлетина от Интерпол, се е завърнал в страната по неизвестен засега начин и е починал от инфаркт в имението си в село Ресилово.  

“По въпроса откъде Христов е влязъл в България има много спекулации”, коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Според него има “съвсем легална възможност” границата да бъде пресечена от Гърция – без проверка на документи в момент, в който КПП-тата са претоварени.  

Министърът е категоричен, че Ангел Христов не е пристигнал със самолет. “Двете хипотези са за пресичане на границата при облекчени проверки и нелегално през “зелената граница”, обобщи той.  

Иван Демерджиев каза още, че се проверяват всички адреси и веществени доказателства, свързани с другия “брат” – Пламен Галев, с цел да се установи дали той се е намирал или се намира в България.


Още от категорията

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече..

публикувано на 30.09.23 в 11:16

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Вчера в парламента беше отхвърлено искането им за отлагане на териториалните планове за..

публикувано на 30.09.23 в 09:29

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и..

публикувано на 30.09.23 в 07:15