Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разстройство на коронарното кръвообръщение е причината за смъртта на Ангел Христов-Геле

Снимка: БГНЕС

Според направената аутопсия Ангел Христов-Геле – един от т.нар. Братя Галеви, е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, съобщи пресслужбата на столичната Апелативна прокуратура. Вчера беше разпространена информацията, че мъжът, издирван с червена бюлетина от Интерпол, се е завърнал в страната по неизвестен засега начин и е починал от инфаркт в имението си в село Ресилово.  

“По въпроса откъде Христов е влязъл в България има много спекулации”, коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Според него има “съвсем легална възможност” границата да бъде пресечена от Гърция – без проверка на документи в момент, в който КПП-тата са претоварени.  

Министърът е категоричен, че Ангел Христов не е пристигнал със самолет. “Двете хипотези са за пресичане на границата при облекчени проверки и нелегално през “зелената граница”, обобщи той.  

Иван Демерджиев каза още, че се проверяват всички адреси и веществени доказателства, свързани с другия “брат” – Пламен Галев, с цел да се установи дали той се е намирал или се намира в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътешествия с изследователска цел и с каузи събират български учени в новосформирания Explorers Club Bulgaria

В началото на месеца деканът на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. д-р Климент Найденов посети бесарабските българи в украинското село Зора, за да направи дарение –  два лаптопа, книги за Атон на професор Румен Пенин, както и..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г. От 2016 до 2021 г. Чобанова е..

публикувано на 19.03.24 в 00:25

Слаби валежи от дъжд и захлаждане във вторник

Във вторник , 19 март, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува..

публикувано на 18.03.24 в 20:10