Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ ще бъде показан в Берлин

Снимка: БНТ

Българският културен институт в Берлин ще излъчи на специална прожекция филма на БНТ „Ритуалът на Въло Радев“. На събитието на 9 юни ще присъстват режисьорът и сценаристът на документалната лента – Росен Елезов и Хелия Чавдарова.

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ е посветен на 100-годишнината от рождението на легендарния ни кинорежисьор, кинооператор и сценарист. Пред камерата своите спомени за големия творец споделят негови близки и колеги. Зрителите ще могат да се докоснат до вълнуващия вътрешен свят на Въло Радев, да научат как той изгражда героите си, как общува с актьорите преди и по време на снимките на едни от най-обичаните български игрални филми, сред които „Крадецът на праскови“, „Осъдени души“ и „Най-дългата нощ“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6Fest или Фестивалът за улични изкуства гостува и на Бургас

Цирк, театър, огнено изкуство, танци и младежки работилници – всички изкуства присъстват на 6Fest. Това е първото бургаско издание на Фестивала за улични изкуства, уточнява БТА. Фестът стартира още в петък, 11 октомври, с флашмоб „Заедно“ на..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Милиони са гледали в интернет рекламата на новия филм "Гунди – Легенда за любовта"

Официалният трейлър на филма "Гунди – Легенда за любовта" предизвика истинска сензация, превръщайки се в един от най-успешните в историята на българското кино.  До момента видеото е натрупало милиони гледания, което свидетелства за огромния..

публикувано на 11.10.24 в 13:42
Посланик Григор Порожанов (вдясно), директорът на БКИ - Берлин Борислав Петранов (вляво) и кметът на Елванген Михаел Дамбахер

Обсъдени са възможностите за засилване на културното сътрудничество с Елванген, Германия

Българският посланик Григор Порожанов и директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов проведоха среща с кмета на Елванген Михаел Дамбахер, с когото обсъдиха сътрудничеството в сферата на културния и исторически туризъм,..

публикувано на 10.10.24 в 16:29