Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи почти в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Увеличават се районите с обявено предупреждение - код жълто - почти в цялата западна половина от страната валежите ще са интензивни и значителни по количество, остават и условията за градушки.

В следобедните часове, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от североизток. През нощта все още ще превалява само на изолирани места, главно в западните райони от страната.

Утре, 12 юни, от изток-североизток ще духа слаб, до умерен вятър в източните райони. В Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, в София - около 21°.

По Черноморието, преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.           

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места явленията ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по високите част от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07