Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС продължава с изслушването на главния прокурор

Снимка: БТА

На 12 юни, Пленумът на ВСС продължава процедурата по отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Процедурата започна по предложение на четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС, заради изказване на Гешев, което според тях се уронва престижа на съдебната власт. Заседанието беше прекъснато, заради изискванията за разумен срок, в който главният прокурор да се запознае с доказателствата по процедурата. По думите на Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС, един от вносителите на предложението за предсрочно освобождаване на Гешев, ВСС ще гласува, когато е готов, изяснена е обективната истина и са събрани всички доказателства.  По този повод експерти коментираха, че президентът Румен Радев ще подпише указа едва след произнасянето на Конституционния съд по казуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Според премиера обстановката с пожарите е извънредна, но е овладяна

По нареждане на служебния премиер Димитър Главчев вътрешното министерство разкри телефонна линия за подаване сигнали за пожари. Телефон 02 901 12 98 е денонощен, съобщиха от правителствената пресслужба. Единният телефон за спешни случаи 112 също приема..

публикувано на 17.07.24 в 12:57

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при..

публикувано на 17.07.24 в 12:42