Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще се присъедини към общата европоръчка на снаряди за Украйна

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев обвини служебното правителство, че не е изпълнило решението на парламента за оказване на военно-техническа помощ за Украйна, а е изпълнявало указания на президента Румен Радев. Пред bTV Тагарев каза, че възможностите за помощ към Украйна не са изчерпани. "Гарантирам, че можем да предоставим помощ, има допълнителни въможности", допълни министърът. Той заяви, че досегашната помощ за украинската армия все пак е била оценена от Киев и съюзниците в НАТО, защото е съответствала на украинските потребности. При своето предстоящо посещение в Брюксел Тагарев ще заяви, че България променя позицията си и ще се присъедини към общата поръчка за закупуване на муниции за украинската армия, каза министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45