Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще се присъедини към общата европоръчка на снаряди за Украйна

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев обвини служебното правителство, че не е изпълнило решението на парламента за оказване на военно-техническа помощ за Украйна, а е изпълнявало указания на президента Румен Радев. Пред bTV Тагарев каза, че възможностите за помощ към Украйна не са изчерпани. "Гарантирам, че можем да предоставим помощ, има допълнителни въможности", допълни министърът. Той заяви, че досегашната помощ за украинската армия все пак е била оценена от Киев и съюзниците в НАТО, защото е съответствала на украинските потребности. При своето предстоящо посещение в Брюксел Тагарев ще заяви, че България променя позицията си и ще се присъедини към общата поръчка за закупуване на муниции за украинската армия, каза министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00