Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината от областните управители в страната подадоха оставки

Снимка: БГНЕС

В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт, съобщиха от правителствената пресслужба. Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение своевременно по всяко заявление. Дотогава всички областни управители и заместниците им са длъжни да изпълняват функциите си.

До обяд на 12 юни оставки подадоха 15 областни управители от общо 28 области. Оставки подадоха областните в Разград, Плевен, Търговище, В. Търново, Смолян, Добрич, Варна, Ловеч, Видин, Пловдив, Ямбол, Пазарджик, Хасково, София област и Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08