Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради поройни валежи обявиха частично бедствено положение в Етрополе

Снимка: Виолета Ценкова

Обявено е частично бедствено положение в Етрополе след проливния дъжд през нощта. Трите местни реки излязоха от коритата си, съобщи пред БНР Станка Димитрова, зам.-кмет на града. Спасен е от заливане е важен мост към помпената станция, откъдето се подава питейната вода за града. Има наводнени къщи. Хората сами изпомпват водата. Помагат и пожарни екипи дошли от Златица и Пирдоп. Пречиствателната станция за отпадни води също е залята,но няма риск за населението. Няма обаждания за пострадали, които не могат да се справят, но ситуацията е тежка, допълни Димитрова. В четвъртък комисия ще описва щетите след наводнението. 

Отава в сила бедственото положение в трите общини в Монтанско, които пострадаха от проливния дъжд в понеделник, въпреки че ситуацията в Георги Дамяново и Монтана вече се нормализира. 80 военни помагат на засегнатите в Берковица. Очаквам да дойдат и още военни от Белене с тежка техника, която вече да започне да разчиства и улиците от наносите, от разрушения асфалт, каза областният управител Валери Димитров. Очаква се и пристигането на доброволци.

На 15 юни жълт код за опасни валежи е обявен за редица области в Западна България. В областите Видин, Враца, Монтана, София област и град, Перник, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали се очакват количества на валежите да са над 35 литра на кв. м.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35