Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

България изпраща 46 спортисти в Париж за Олимпиадата

Общо 46 спортисти са включени в Българската делегация на Олимпийските игри в Париж, които започват на 26 юли, съобщи БОК. Знаменосци са боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов. Освен спортистите за Париж пътуват още 40 треньори и 13..

публикувано на 22.07.24 в 11:56

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37