Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риболовци мерят сили на състезание край Дяволския мост на Арда

Снимка: Общинска администрация-Ардино/архив

Близо 50 риболовци, сред които мъже, жени, юноши и деца, ще се състезават по улов на речна риба край Дяволския мост на река Арда, съобщи БТА. Програмата на риболовния фестивал започва с туристически поход от град Ардино до Дяволския мост на 17 юни. По данни на Общината, във водите на Арда, под Дяволския мост, живеят над 50 вида риба. Организаторите твърдят, че няма да зарибяват реката. За най-добрите въдичари от региона и страната са предвидени специални награди – за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

Дяволският мост е един от най-посещаваните туристически обекти в родопската община, а в летните месеци на ден идват стотици туристи.

Съставил: Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Националният археологически музей участва в Европейските дни на археологията

По-различен поглед към науката Археология – като основа за комуникация, публично споделяне на европейското наследство, и по-лесен достъп до него – дава инициативата Европейски дни на археологията 2024, която се провежда в редица държави на континента...

публикувано на 15.06.24 в 10:25
Архив

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за семейството" ще се проведе днес в три града на страната - София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне..

публикувано на 15.06.24 в 10:05
Димитър Главчев

Служебният премиер представя България на Срещата за мир в Украйна

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Първата среща на върха за мир в Украйна на 15 и 16 юни в швейцарския курорт Бюргенщок. Форумът, организиран от Швейцария и Украйна, се очаква да постави рамка за бъдещи мирни преговори с Русия. Ще бъдат..

публикувано на 15.06.24 в 09:20