Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са в стачна готовност

Тодор Капитанов
Снимка: БГНЕС

КНСБ очаква при новия бюджет за 2023 г. увеличение на заплащането на всички работещи в бюджетната сфера, с което да бъде компенсирана да инфлацията у нас. По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, работещите на места са дали предупреждение за протестни действия, ако исканията не се изпълнят. Всичко ще се реши от това какъв редовен бюджет за 2023 г. ще бъде предложен, посочи още Капитанов.

Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“ също предупреди, че културните събития в страната ще спрат за една седмица. "Когато паднат представления и има закупени билети ще се предизвика недоволство, насочено към управляващите, които редовно оправдават ниския бюджет за културата със смяната на правителствата", коментира за Радио България Кирил Бинев, председател на федерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00