Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са в стачна готовност

Тодор Капитанов
Снимка: БГНЕС

КНСБ очаква при новия бюджет за 2023 г. увеличение на заплащането на всички работещи в бюджетната сфера, с което да бъде компенсирана да инфлацията у нас. По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, работещите на места са дали предупреждение за протестни действия, ако исканията не се изпълнят. Всичко ще се реши от това какъв редовен бюджет за 2023 г. ще бъде предложен, посочи още Капитанов.

Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“ също предупреди, че културните събития в страната ще спрат за една седмица. "Когато паднат представления и има закупени билети ще се предизвика недоволство, насочено към управляващите, които редовно оправдават ниския бюджет за културата със смяната на правителствата", коментира за Радио България Кирил Бинев, председател на федерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10