Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са в стачна готовност

Тодор Капитанов
Снимка: БГНЕС

КНСБ очаква при новия бюджет за 2023 г. увеличение на заплащането на всички работещи в бюджетната сфера, с което да бъде компенсирана да инфлацията у нас. По думите на вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, работещите на места са дали предупреждение за протестни действия, ако исканията не се изпълнят. Всичко ще се реши от това какъв редовен бюджет за 2023 г. ще бъде предложен, посочи още Капитанов.

Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“ също предупреди, че културните събития в страната ще спрат за една седмица. "Когато паднат представления и има закупени билети ще се предизвика недоволство, насочено към управляващите, които редовно оправдават ниския бюджет за културата със смяната на правителствата", коментира за Радио България Кирил Бинев, председател на федерацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 юли 2024 г.

За българското четмо и писмо зад граница и как простата храна ще съхрани родовата ни памет. Това са водещите теми в „България днес“ на 30 юли. Ще ви представим разказа на Константина Бело за тазгодишното училище по български език в Тирана и как една..

публикувано на 30.07.24 в 19:00

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28

Около 1/6 от българското население няма средства дори за едноседмична почивка

Близо 1 милион души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка. Данните са от анализ на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите и бяха представени от КНСБ. Те показват, че общо 40 млн. или 15%..

публикувано на 30.07.24 в 17:18