Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След седмица ще се реши дали ще има синдикални протести

Пламен Димитров предсдетал на КНСБ
Снимка: БГНЕС

Заложените в бюджета над 10 млрд. лв. капиталови разходи няма да бъдат изпълнени поне с 2 млрд. Това дава възможност за друг размер на разходите. Има още пера, в които могат да бъдат направени икономии, за да се намерят парите, които искаме и да бъдат заложени в разходната част на държавния бюджет за увеличение на заплатите в държавния сектор, за да се компенсира инфлацията. Това каза пред БНР президентът на синдиката КНСБ Пламен Димитров. 

"Трябва да бъдат затворени всички данъчни дупки, които бяха отворени и всяко ДДС да бъде върнато на нивото си", призова Димитров и подчерта, че "1000 лв. минимална работна заплата е реалистична". Той очаква новата седмица да е решаваща и от изхода на редица срещи ще се реши „дали и какви протести ще има" за размера на заплатите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици завоюваха 4 медала на Международната олимпиада по химия

Български ученици спечелиха 4 медала на Международната олимпиада по химия в Саудитска Арабия, проведена от 21 до 30 юли. Те завоюваха един златен, един бронзов и два сребърни медала. Златото беше спечелено от дванайсетокласника Виктор Лилов,..

публикувано на 30.07.24 в 10:25

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00