Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След седмица ще се реши дали ще има синдикални протести

Пламен Димитров предсдетал на КНСБ
Снимка: БГНЕС

Заложените в бюджета над 10 млрд. лв. капиталови разходи няма да бъдат изпълнени поне с 2 млрд. Това дава възможност за друг размер на разходите. Има още пера, в които могат да бъдат направени икономии, за да се намерят парите, които искаме и да бъдат заложени в разходната част на държавния бюджет за увеличение на заплатите в държавния сектор, за да се компенсира инфлацията. Това каза пред БНР президентът на синдиката КНСБ Пламен Димитров. 

"Трябва да бъдат затворени всички данъчни дупки, които бяха отворени и всяко ДДС да бъде върнато на нивото си", призова Димитров и подчерта, че "1000 лв. минимална работна заплата е реалистична". Той очаква новата седмица да е решаваща и от изхода на редица срещи ще се реши „дали и какви протести ще има" за размера на заплатите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41