Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дива река" – цветно намигване на трио VIVA

Снимка: Facebook//triovivaofficial

"Дива река" е най-новата песен на трио VIVA. В нея младите момичета пренасят цялата позитивна енергия, чувство за хумор и забавление, с които са изпълнени техните взаимоотношения. Автор на музиката и текста е Славчо Николов от Б.Т.Р. В работата по аранжимента към него се присъединява и Алекс Нушев.

Вокалното трио включва Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, които се занимават с музика от ранна възраст, а пеят заедно от 2012 г. В момента и трите са студентки, но паралелно със звукозаписната дейност и успешните изпитни сесии в университетите, VIVA развиват активна концертна дейност. На 1 юли ще посрещнат July Morning на брега на Дунав в Тутракан заедно с рокаджиите от Б.Т.Р. и Джони Джоели (Johnny Gioeli).

Във видеото на режисьора Силвестър Силвестров стайлингът на момичетата и дигиталните изображения са интерпретация на естетиката на една от най-креативните декади в историята на музиката от 70-те години, както и на поп-арта от 60-те.

Текст: Диляна Трачева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15