Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпращаме най-дългия ден в годината

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер, граждани и гости на Димитровград ще могат да изпратят най-дългия ден на годината - 21 юни, съобщи общинският пресцентър. Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Джордано Бруно" е подготвила незабравима разходка в звездното небе с техниката на обсерваторията, ако времето е благоприятно за това. За доброто настроение ще се погрижи Акустично джаз трио - Димитровград със солист Мария Арнаудова. Входът е свободен.

В Благоевград също отбелязват подобаващо лятното слънцестоене, на 21 юни, в 17:57 часа българско време, когато денят е най-дълъг, а нощта - най-къса. По този поводОбщина Благоевград и танцов клуб организират на Моста на влюбените в Благоевград лятна танцова вечер "Презареждане" от 20:00 часа. Миналото лято, Мостът на влюбените се превърна в любим дансинг за благоевградчани, затова и тази година там ще бъдат организирани поредица от летни танцови вечери. В първата лятна вечер ще се танцува Салса, Бачата, Кизомба, Ча-ча-ча, Rueda de Casino и други любими ритми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28