Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гóра се нуждаят от модерна пътна инфраструктура

Андрей Ковачев с албанския президент Байрам Бегай
Снимка: БГНЕС

По време на срещата ми с премиера на Албания Еди Рама ще повдигна въпроса за подобряването на лошата инфраструктура в населените с българи райони в Гóра. Това заяви евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев. Той посети албанската част на Гóра, където на границата с Косово и Северна Македония високо в планината живее 3-хилядна българска общност. Ковачев беше придружен от българския посланик в Тирана Ивайло Киров и консула Благой Петров.

Преди това Ковачев се срещна с албанския президент Байрам Бегай, с когото са обсъдили двустранните отношения с акцент Коридор № 8 и евроинтеграцията на Тирана. Той е благодарил на Бегай за доброто отношение към българите в Албания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05
Корицата на книгата е дело на Антонио Петиков

В Сао Пауло представят книга по повод 100 години от имиграцията на бесарабските българи в Бразилия

Книгата "Миграцията на бесарабските българи и гагаузи" ще бъде представена днес от 15.00 ч. местно време в книжарница "Мартинс Фонтес" в Сао Пауло. Организатор на събитието е Културната асоциация на българите в Бразилия. Издаването и представянето на..

публикувано на 28.07.24 в 06:15