Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гóра се нуждаят от модерна пътна инфраструктура

Андрей Ковачев с албанския президент Байрам Бегай
Снимка: БГНЕС

По време на срещата ми с премиера на Албания Еди Рама ще повдигна въпроса за подобряването на лошата инфраструктура в населените с българи райони в Гóра. Това заяви евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Ковачев. Той посети албанската част на Гóра, където на границата с Косово и Северна Македония високо в планината живее 3-хилядна българска общност. Ковачев беше придружен от българския посланик в Тирана Ивайло Киров и консула Благой Петров.

Преди това Ковачев се срещна с албанския президент Байрам Бегай, с когото са обсъдили двустранните отношения с акцент Коридор № 8 и евроинтеграцията на Тирана. Той е благодарил на Бегай за доброто отношение към българите в Албания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38