Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се обяви за коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

“Нужно е коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната – Демократична България”, защото само така работи истинската коалиция”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на ПП-ДБ да бъде подписан съвместен Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на правителството.

На работно съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове от ГЕРБ и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС той изтъкна, че исканите гаранции от страна на коалиционните партньори са доказателство за осъзнаване на необходимостта от подписването на подобно споразумение. Бойко Борисов каза още, че партията му следва декларацията, която ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел са представили при обявяването на кабинета.

От своя страна Мария Габриел заяви, че с министър-председателя Николай Денков работят в екип, имат си доверие и всеки се вслушва в мнението на другия. Тя подчерта, че това е работещото решение, за да може страната ни да влезе в Шенген и да бъде наваксано изоставането по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Таратор

Българската кухня влезе в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..

публикувано на 22.06.24 в 17:11

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25