Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се обяви за коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

“Нужно е коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната – Демократична България”, защото само така работи истинската коалиция”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на ПП-ДБ да бъде подписан съвместен Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на правителството.

На работно съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове от ГЕРБ и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС той изтъкна, че исканите гаранции от страна на коалиционните партньори са доказателство за осъзнаване на необходимостта от подписването на подобно споразумение. Бойко Борисов каза още, че партията му следва декларацията, която ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел са представили при обявяването на кабинета.

От своя страна Мария Габриел заяви, че с министър-председателя Николай Денков работят в екип, имат си доверие и всеки се вслушва в мнението на другия. Тя подчерта, че това е работещото решение, за да може страната ни да влезе в Шенген и да бъде наваксано изоставането по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30