Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тагарев представя приоритетите на България в отбраната

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Днес министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи приоритетите в своята работа и своя екип.

На срещата на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел по-рано този месец Тагарев подчерта, че 2 % от БВП следва да бъдат долната граница, а не таванът на разходите за отбрана. Пред журналисти министърът обясни, че ще бъдат проучени възможностите за включване на България в инициативата за осигуряване на боеприпаси за Украйна. А в интервю за "Свободна Европа" Тагарев напомни, че България е приела да готви т. нар. бойни медици или бойни санитари за Украйна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35

България днес - 30 юли 2024 г.

За българското четмо и писмо зад граница и как простата храна ще съхрани родовата ни памет. Това са водещите теми в „България днес“ на 30 юли. Ще ви представим разказа на Константина Бело за тазгодишното училище по български език в Тирана и как една..

публикувано на 30.07.24 в 19:00

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28