Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради наводнения е обявено частично бедствено положение в община Лом

Снимка: Община Лом

Частично бедствено положение е обявено в община Лом, съобщиха от администрацията на фейсбук страницата си. Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала. Според заповедта на кмета д-р Георги Гаврилов частичното бедствено положение ще важи до 17:00 часа на 28 юни. 

От Общината информират, че заради пропадания на пътната настилка, вследствие на  дъжда, четвъртокласният път Сталийска махала – Орсоя е затворен за движение. В момента нанесените щети вече се оценяват и се извършват възстановителни работи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Райна Манджукова на джаз фестивала в Банско

Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България

“ Важно е успелите българи в чужбина да участват в живота в България, за да могат българите тук да виждат, че чужбина не е присъда, нито е някакъв окончателен избор .” Това заяви за БТА изп. директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина..

публикувано на 10.08.24 в 11:45
Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45