Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско отново събира дигитални номади от целия свят

Снимка: Facebook / Bansko Nomad Fest

Над 700 дигитални номади от цял свят пристигнаха в Банско, за второто издание на "Банско Номад фест", който се организира от Матиас Цайтлер, създател заедно с общината на co working- центъра в курортния град.

Идеята на фестивала е да събере на едно място хора, които сами избират къде и как да работят, с възможност да обменят идеи, да представят своите бизнес начинания и да се насладят на природните дадености, бита на местните хора и културното наследство в Пирин. Още преди 7 години, когато в Банско се създаде първото co working-пространство, градът се превърна в основен дигитален номадски център в Европа. Много номади дори станаха жители на Банско.

Второто издание на фестивала ще продължи в градския парк до 2 юли. Една от новите теми на дигиталните номади е оптимизация на работния режим така, че да събере активната дейност в рамките на 25-часова работна седмица, споделят организаторите. Екипът на Матиас Цайтлер има и амбицията да създаде база за дигиталните номади в курортната местност "Семково" над Белица, като в момента текат преговорите за реконструкция на стария хотел "Рила", който е затворен от години.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

На 22 юли ще бъде връчен и върнат втория мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство в понеделник - 22 юли, на кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание "Продължаваме промяната - Демократична България"..

публикувано на 19.07.24 в 12:48
Румен Радев разговаря с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски

В Скопие се оправдават с липсата на редовно правителство в София

Българският президент Румен Радев разговаря с премиера на Северна Македония Християн Мицкоски по време на форума в двореца "Бленъм" във Великобритания. Държавният глава е изразил надежда, че Скопие ще ускори изпълнението на двустранния Договор за..

публикувано на 19.07.24 в 10:16