Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас отваря врати за рождения си ден

Снимка: avioburgas.bg

На днешния 29 юни авиомузеят в Бургас отваря врати безплатно за посетителите по случай своя шести рожден ден и Деня на българската гражданска авиация. На летището в Бургас посетителите ще видят истинската "легенда" на авиацията – самолета Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Ту-154, чийто първи полет е бил до град Манчестър (Англия), служил на Българската гражданска авиация 15 години и кацнал за последно на летище Бургас на 31 октомври 1996 г. 

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, предава БТА. Посетителите ги очаква и изложба на дронове.

На 29 юни 1947 г. е осъществен първият пътнически полет на българската гражданска авиация в страната по маршрута София – Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06