Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авиомузеят в Бургас отваря врати за рождения си ден

Снимка: avioburgas.bg

На днешния 29 юни авиомузеят в Бургас отваря врати безплатно за посетителите по случай своя шести рожден ден и Деня на българската гражданска авиация. На летището в Бургас посетителите ще видят истинската "легенда" на авиацията – самолета Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Ту-154, чийто първи полет е бил до град Манчестър (Англия), служил на Българската гражданска авиация 15 години и кацнал за последно на летище Бургас на 31 октомври 1996 г. 

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, предава БТА. Посетителите ги очаква и изложба на дронове.

На 29 юни 1947 г. е осъществен първият пътнически полет на българската гражданска авиация в страната по маршрута София – Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Стилияна Николова оглави временното класиране на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. В първия ден от състезанието тя постигна най-високите резултати на обръч и топка, оставяйки..

публикувано на 13.07.24 в 08:57

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10

Депутатите няма да се подлагат на тестове за алкохол и наркотици

Народните представители приеха Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи БТА. Болшинството отхвърли предложенията на "Възраждане" и "Има такъв народ" народните представители да бъдат тествани за наркотици. Предложението на ИТН..

публикувано на 12.07.24 в 19:33