Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Престън тръгва в-к "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време"

Снимка: Българско училище „Иван Вазов“, Престън /БТА

Българското училище "Иван Вазов" в Престън, Великобритания, започна да издава вестник "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време", съобщиха във Фейсбук от образователното средище. В изданието има няколко рубрики – "Щастливи Вазовци", "Историята разказва", "Граматика за всички", "Картинен речник за отличници", "Специален гост", "Цитат на броя", "България без граници", "(На)родна реч".

С това начинание учебното заведение се надява да мотивира повече деца да пишат и четат на български език. Изданието цели да създаде умения в учениците за работа в екип и бързо вземане на решения, да ги насърчи да търсят нови знания, както и да ги научи да създават сами текстове. Учениците са призовани да станат репортери и да изпращат своите летни приключения, които да бъдат публикувани в училищния вестник, е посочено в публикацията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37