Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Престън тръгва в-к "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време"

Снимка: Българско училище „Иван Вазов“, Престън /БТА

Българското училище "Иван Вазов" в Престън, Великобритания, започна да издава вестник "Чичовци – галерия от типове и нрави български в сегашно време", съобщиха във Фейсбук от образователното средище. В изданието има няколко рубрики – "Щастливи Вазовци", "Историята разказва", "Граматика за всички", "Картинен речник за отличници", "Специален гост", "Цитат на броя", "България без граници", "(На)родна реч".

С това начинание учебното заведение се надява да мотивира повече деца да пишат и четат на български език. Изданието цели да създаде умения в учениците за работа в екип и бързо вземане на решения, да ги насърчи да търсят нови знания, както и да ги научи да създават сами текстове. Учениците са призовани да станат репортери и да изпращат своите летни приключения, които да бъдат публикувани в училищния вестник, е посочено в публикацията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Читалище

Български театри от Молдова, Сърбия, Италия и Украйна на фестивал в Тополовград

От 23 до 29 септември 2024 г. в Тополовград ще се проведе 27-ото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” – Тополовград 2024. Фестивалът, който се организира от читалище "Св. св. Кирил и Методий..

публикувано на 23.09.24 в 06:35

Паметна плоча беше поставена на параклиса "Св. Иван Рилски" в унгарския град Печ

В южния унгарски град Печ беше открита паметна плоча на входа на българския параклис "Св. Иван Рилски", предаде БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот "Хемус". Параклисът е..

публикувано на 22.09.24 в 16:25

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30