Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер прелетя опасно ниско над плаж по южното Черноморие

Снимка: архив

Транспортният министър Георги Гвоздейков разпореди да бъде направена проверка по повод прелетял на опасно ниска височина хеликоптер над плаж “Градина” на южното ни Черноморие, съобщи пресцентърът на ведомството. Според информация на очевидци полетът е станал вчера около 5,20 часа, докато хиляди хора посрещаха Джулай морнинг на морския бряг.

От видеометариали се вижда как апаратът лети изключително ниско и от него се показват хора, намиращи се извън кабината, които изхвърлят фалшиви банкноти с лика на Тодор Живков на плажа.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ е установила, че пилотът Веселин Стоянов не е имал издадено разрешение за полета. Ако проверката докаже извършените нарушения за недопустима височина на полета и за изхвърляне на предмети от борда на хеликоптера, вероятно ще се пристъпи към отнемане на лиценза на пилота и на авиационния оператор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01

Продължава договарянето, как да се разпределят парите за висшите училища

Служебният кабинет осигури близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища, съобщи правителствената пресслужба. Двете постановления за отпускане на средствата, за които служебният премиер Димитър Главчев пое ангажимент пред..

публикувано на 20.05.24 в 11:46

Когнитивно нетърпение, ниска самооценка, чалга култура… какъв е проблемът с децата ни?

Близо 10 на сто от 11-годишните у нас поне два пъти в живота си са били… пияни, 18% от момчетата и 13% от момичетата са пушили тютюневи цигари, а цели 19% от 15-годишните са употребявали канабис, сочи международно изследване на здравното..

публикувано на 20.05.24 в 11:45