Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 души тръгват за 29-ти път по "По стъпките на Апостола"

Снимка: БТА-архив

Националният поход Плевен – Карлово потегля за 29-и път в навечерието на рождената дата на великия българин – бореца за свободата на България Васил Левски. По стъпките на Апостола през Централния Балкан тръгват 250 участници на възраст от 3 до 77 години в девет лъча с различни маршрути. Всички те ще пристигнат в Карлово – родния град на Апостола на свободата, на 18 юли, когато ще се състоят честванията по повод 186-ата годишнина от рождението му.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

За България е въпрос на нюанси, кой ще е новия президент в Белия дом

На въпроса на „Нова ТВ“ има ли разлика за България дали президент ще стане Доналд Тръмп или Джо Байдън българският посланик в САЩ Георги Панайотов отговори, че разликата е в нюансите. „Това е много важен въпрос. Разлика за България някаква..

публикувано на 20.07.24 в 11:29

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39