Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ултрамаратонци ще мерят сили в "Трявна Ултра"

Снимка: tryavna-ultra.com

Международният утрамаратон "Трявна Ултра" започва днес и ще продължи до 16 юли. На 14 юли в 17.00 ч е стартът на дистанция 150 км, в 20.00 ч - на 100 км, на 15 юли са стартовете на 78, 42, 21 и 3 км. Финалът за дистанцията 150 км е обявен за 05.00 ч. на 16 юли. 

Участниците са над 1100 души. Сред тях са представители на 27 държави от пет континента - Австралия, Великобритания, Германия, Гърция, Исландия, Казахстан, Канада, Мароко и други.

Трявна е неслучайно подбрана дестинация – един от най-очарователните градове в България, съхранил духа на Балкана, притегателно място за туристи и любители на природата, уникалната кухня на региона и планинското спокойствие, обясняват организаторите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00