Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ултрамаратонци ще мерят сили в "Трявна Ултра"

Снимка: tryavna-ultra.com

Международният утрамаратон "Трявна Ултра" започва днес и ще продължи до 16 юли. На 14 юли в 17.00 ч е стартът на дистанция 150 км, в 20.00 ч - на 100 км, на 15 юли са стартовете на 78, 42, 21 и 3 км. Финалът за дистанцията 150 км е обявен за 05.00 ч. на 16 юли. 

Участниците са над 1100 души. Сред тях са представители на 27 държави от пет континента - Австралия, Великобритания, Германия, Гърция, Исландия, Казахстан, Канада, Мароко и други.

Трявна е неслучайно подбрана дестинация – един от най-очарователните градове в България, съхранил духа на Балкана, притегателно място за туристи и любители на природата, уникалната кухня на региона и планинското спокойствие, обясняват организаторите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция и Гърция очакват по-добър добив от маслини Реколтата от зехтин в Турция ще е рекордна. Интензивният цъфтеж на маслиновите дървета обнадежди още напролет производителите след слабия минал сезон, който рязко повиши цените на зехтина..

публикувано на 23.08.24 в 11:05

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30