Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлово – център на тържествата за 186 години от рождението на Васил Левски

Снимка: БТА-архив

Карлово родното място на Васил Левски е център на тържествата по отбелязването на 186 години от рождението на българския Апостол на свободата. Малко след 10 ч. сутринта ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход от Плевен до Карлово "По стъпките на Апостола". По традиция вечерта от музей "Васил Левски" ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, което с шествие ще бъде пренесено до площад "Васил Левски".
В 21.00 часа пред паметника на бореца за свободата на България ще се проведе тържествен митинг-заря. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кириан Жаке от Франция в първия си мач на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, което започва в понеделник. Българинът е поставен под номер 9 в последния за годината турнир от Големия шлем. По пътя..

публикувано на 23.08.24 в 11:15

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция и Гърция очакват по-добър добив от маслини Реколтата от зехтин в Турция ще е рекордна. Интензивният цъфтеж на маслиновите дървета обнадежди още напролет производителите след слабия минал сезон, който рязко повиши цените на зехтина..

публикувано на 23.08.24 в 11:05

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53