Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Снимка: БТА - архив

Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кириан Жаке от Франция в първия си мач на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, което започва в понеделник. Българинът е поставен под номер 9 в последния за годината турнир от Големия шлем. По пътя си към по-добро класиране той ще срещне победителя от мача между испанеца Алехандро Давидович-Фокина и Ринки Хиджиката от Австралия. Евентуален негов съперник на четвъртфиналите може да бъде защитаващият титлата си Новак Джокович.

Виктория Томова ще се изправи срещу 30-ата в света рускиня Екатерина Александрова в първия кръг на US Open. Българката я победи през т.г. на “Ролан Гарос” в Париж. При нов успех евентуални нейни съпернички ще бъдат Магда Линете от Полша или американката Ива Йовович, а в третия кръг – Арина Сабаленка от Беларус.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31