Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

V международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ във ВТУ

Снимка: Здравка Маслянкова

От 19 до 21 юли 2023 г. Великотърновският университет е домакин на Петата международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“.  Участие ще вземат 66 представители от 13 държави - Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Германия, Австрия, Чехия, Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Обединени арабски емирства. Те ще споделят опит и добри практики в организацията на обучението в българските неделни училища зад граница.  

По програмата "Еразъм +" е създадена и безплатната електронна учебна платформа „Дигитална раница – моята България“, предназначена за неделните български училища в чужбина, която надгражда учебниците на хартия, разказа пред кореспондентката на БНР във Велико Търново Здравка Маслянкова ръководителят на проекта от ВТУ проф. Димитър Симеонов. Дигиталната раница е предназначена за учениците от I до VII клас по задължителните за обучение предмети - български език, география и история. В нея са предвидени електронни тестове по география и икономика, история и цивилизация за контрол и самоконтрол, понятиен речник, както и креативни идеи в рубриката „Да учим различно“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38