Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Уроците на Блага“ иска да е българското заглавие, състезаващо се за „Оскар“

Ели Скорчева
Снимка: Facebook/stephan.komandarev

Ще се опитаме да сме българската номинация за „Оскар“ за чуждоезичен филм, заяви Стефан Командарев, режисьор на „Уроците на Блага", награден с "Кристален глобус" на фестивала в Карлови Вари. „Това зависи от журито на българския национален филмов център. Ще направим всичко възможно да представим филма, където можем“, поясни режисьорът.

„Да имаш успех за Оскарите трябва да имаш много добър филм, но и много пари, за да направиш кампания. В нея трябва да има пари за американски публицисти и стриминг платформи. Знам го, защото два пъти съм бил българският кандидат. Една прожекция струва 10 000 долара“, подчерта режисьорът пред БГНЕС.

Филмът се възприема от публиката, защото историите на българските пенсионери са напълно разбираеми навсякъде. Тези проблеми не са само български, случват се навсякъде, казва Командарев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15

"Земята на розите" – филм за надеждата, че можем да сме по-добри и приемащи хората с увреждания

Данни от преброяването на населението у нас, проведено през 2021 година, сочат, че в страната живеят 654 547 лица, които имат призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане. От тях 22 248 са деца, а 632 299 са лицата на възраст 16 и..

публикувано на 09.07.24 в 07:05
Служебният министър Найден Тодоров

Работещите в културата не създават вкуса на обществото, каза министър Тодоров

"По един уникален начин е намерено, как всеки сектор в културата да се финансира погрешно. Хората на изкуството в момента работят точно като фабрики и вместо да създават вкуса на обществото, те са принудени да се водят по този вкус, за да спечелят повече..

публикувано на 08.07.24 в 09:04