Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искаме да ребрандираме България като място за добър бизнес

Министър Милена Стойчева
Снимка: Стопкадър, bTV

Ребрандиране на България като място за създаване на високотехнологични иновации и където може да се прави добър бизнес, който да бъде привлекателен за инвеститорите. Това заяви пред БНР, че ще е приоритет на работата на Министерството на иновациите и растежа ресорният министър Милена Стойчева. По думите ѝ се работи върху стратегия, която да засили ролята на Българската банка за развитие като насърчителна банка за малкия и средния бизнес. Стойчева също посочи, че с подписаното между Европейската инвестиционна банка и ББР финансово споразумение за 175 млн. евро ще се подкрепят компании, засегнати от прекъсване на веригите на доставки и на високите цени на храните и енергията заради войната в Украйна.
ББР е кредитна институция, 100% собственост на българската държава. Създадена е през 1999 г. като Насърчителна банка с основен фокус върху подкрепата за малките и средни предприятия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

В сряда,  въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 27.08.24 в 19:50

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20