Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руската посланичка ще бъде предупредена заради скандалното изказване на депутат относно България

Пьотр Толстой
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова няма да бъде обявена за персона нон грата заради скандалното изявление на Пьотр Толстой, зам.-председател на Държавната Дума, че Черно море е руско и трябва да бъде установен контрол над него, заяви премиерът Николай Денков.  

Пред руската държавна телевизия Пьотр Толстой спомена България и Румъния като евентуални цели на бъдеща руска военна експанзия, но за да стигне до тях, Русия първо трябва “да свърши с Украйна”. Според депутата по цялото българско крайбрежие живеят “наши граждани” и няма да има никакви проблеми.  

По повод думите за многобройната руска общност по Черноморието ни, която би могла да бъде стимулирана за протести, българският премиер обясни, че ще се свърже с външното министерство, за да бъде предадено съобщение на посланик Митрофанова за неприемливостта на подобни изказвания. Той добави, че отношението ни към тези хора трябва да бъде като към всички останали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06