Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати станаха банкери

Парламентът избра подуправители на БНБ

Снимка: БТА

За по-малко от 5 минути и без дебати, парламентът прие кандидатурите на депутата Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" и депутата Петър Чобанов от ДПС за подуправители на Българската народна банка – БНБ. Двамата бяха предложени от преизбрания за управител на БНБ Димитър Радев почти веднага след гласуването на втория му мандат. 

Чобанов поема управление "Банково", а Гюров – управление "Емисионно" в БНБ. 148 гласа за избора дойдоха от ГЕРБ, "Продължаваме промяната – Демократична България" и ДПС. Против бяха от партиите "Възраждане" и "Има такъв народ", а БСП се въздържаха.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50