Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на българските училища в чужбина се събира на годишната си среща

София и Карлово ще бъдат домакини на двудневния форум

3
Снимка: Диана Цанкова

Под надслов “Словото – 1160 г. слава, сила, светлина” ще премине годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Тази година тя ще протече в две части - на 27 и 28 юли, като официалното откриване ще бъде в София, след което делегатите - ръководители на български неделни училища и преподаватели от цял свя, ще се отправят към Карлово 

Ръководители на т пристигат за среща в България, за да отчетат своите успехи, да споделят извършеното през годината, да начертаят задачите и предстоящите предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени.

В София днес ще бъдат отличени ученици в Международния образователен конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света”, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН. На следващия ден в Карлово – родния град на националния герой Васил Левски, ще бъдат представени резултатите от видеоконкурса по повод 150 г. от неговата смърт, както и превода на книжката “Левски в детските очи”.  

Конференцията ще бъде уважена от настоящи и бивши министри и депутати, от кмета на Карлово Емил Кабаиванов и от други официални гости. 

Очаквайте репортаж на Радио България от събитието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българите в Северна Македония ще гласуват на евроизборите в Скопие и Битоля

На две места в Република Северна Македония – в посолството на България в Скопие и в Генералното консулство на страната в Битоля, българските граждани ще могат да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Общо 120 са..

публикувано на 21.05.24 в 08:42

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04

Традиционни пехливански борби в Голо бърдо, Албания

Село Големо Острени, намиращо се в историко-географската област Голо бърдо в Албания, в която живее голяма част от българското национално малцинство, и през тази година беше домакин на пролетния турнир по свободна борба. Турнирът се провежда винаги..

публикувано на 18.05.24 в 10:50