Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къмпинг у нас предлага почивка на самообслужване

4
Снимка: camping.bg

На къмпинг в Пловдив? Вероятно ви звучи странно, но древният град в западната част на Горнотракийската низина предлага и тази възможност за любопитните да се запознаят с неговото богато културно-историческо наследство. Изненадите за тях, обаче, не свършват дотук, защото къмпингът се управлява изцяло онлайн, без нужда от персонал. Достъпът до всички платени зони в него се осъществява след сканирането на QR код. Резервацията и заплащането се случва онлайн, а използваните при престоя ток, вода и електричество се заплащат спрямо консумираното количество.


"Интересното е, че 90% от българите са възхитени от технологията, докато 70% от възрастните чужденци са възмутени", заявява собственикът Антон Кьосев и обяснява, че гостите им от чужбина държат на досега с персонала. "Искат някой да ги посрещне, да им обясни, не искат да прочетат всички правила".

Гостите имат възможност да избират между три вида настаняване – в къмпинг зоната, глемпинг къщи, които представляват луксозно обзаведени палатки и в мотел.

Снимки: camping.bg

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Бургазлии се насладиха на високите температури на плажа

Топлото време предизвика стотици бургазлии и гости на града да направят първия си плаж за Новата година. В ранния следобед температурата достигна 20 градуса, а на морската вода – 9 градуса. Някои от хората предпочетоха разходката край морския бряг,..

публикувано на 24.02.24 в 16:14
Епископската базилика на Филипопол в Пловдив

Седем нови дестинации сред 100-те национални туристически обекта

Епископска базилика на Филипопол и късноантичната сграда „Ейрене” в Пловдив вече са част от 100-те национални туристически обекта в България. Това реши Координационният съвет на Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически..

публикувано на 22.02.24 в 14:52
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Поречието на Горна Арда – само за приключенци, ценители на дивата природа и гурме

Поречието на река Горна Арда в Западните Родопи крие цяла поредица от малки села с типични каменни родопски къщи и тиклени покриви, а местното население успешно развива селски и приключенски туризъм. Смилян, Горна Арда, Могилица, Сивино и още няколко..

публикувано на 21.02.24 в 11:35