Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Дни на куклите“ в Морската градина на Бургас

Снимка: Държавен куклен театър - Бургас

Юбилейното десето издание на международния фестивал „Дни на куклите“ се открива днес в Морската градина в Бургас. Зрителите ще могат да се насладят на постановките “Магьосникът от Оз” и “Златната гъска” на държавния куклен театър в града, който заедно с Община Бургас е организатор на форума.

Деветнайсет спектакъла, три от които на театрални колективи от Нидерландия, Румъния и Казахстан, са включени в тазгодишната програма. Освен трите спектакъла дневно, организаторите ще предложат и съпътстващи събития – представяне на “Музей на приказката”, уъркшоп за работа с кукли марионетки за професионалисти, танци и игри с публиката между представленията.

Във фестивала, който ще продължи до 5 август, ще гостуват куклените театри на Пловдив, Варна, Русе и Видин, Младежкият театър “Николай Бинев”, театралната формация “Сенджу” и театър “Мале – мале” от София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00
Снимка: Facebook / Pavlina Bobotanova

Българските светини в Истанбул вдъхновяват художници от България и Турция

Изложбеният салон на българската Екзархия в Истанбул през тези дни е превърнат в голямо интернационално художествено ателие, в което си дават среща осем творци от България и Турция. Събира ги артсимпозиумът "Времето е в нас" под патронажа на Генералното..

публикувано на 06.09.24 в 15:55
Кадър от филма „Триумф“

Филмът "Триумф" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е в програмата на фестивал в Торонто

Днес се открива официално Международният филмов фестивал в Торонто, Канада. Филмът на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф" е селектиран в състезателна програма на фестивала.  "Триумф" - копродукция между България и..

публикувано на 05.09.24 в 09:50