Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 милиона швейцарски франка за проекти на български и швейцарски учени

Снимка: minfin.bg

Програмно споразумение за Швейцарско-българската програма за научни изследвания подписаха днес министърът на финансите Асен Василев, министърът на образованието Галин Цоков и посланикът на Швейцария у нас Раймунд Фурер, съобщи Министерството на финансите. С бюджет от почти 12 млн. швейцарски франка програмата ще подкрепи съвместната работа и обмен на опит между български и швейцарски учени. Друга важна цел е запазване на интереса на млади и обещаващи изследователи към научната професия и реализацията им в България.
Швейцарско-българската програма за научни изследвания е първата официално подписана програма в рамките на Втория швейцарски принос към разширения ЕС, включващ 15 държави-членки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата, в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50