Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредни мерки за сигурност заради футболната среща "Левски"-"Шкупи"

Снимка: БГНЕС

Днес от 20 часа на столичния стадион „Георги Аспарухов“ ще се проведе втората футболна среща от „Лига на конференциите“ между отборите на ПФК "Левски" и ФК "Шкупи" /Северна Македония/. 
След възникналото напрежение на първата футболна среща в Северна Македония, завършила с победа 2:0 за "Левски", Европейската футболна централа реши да не допуска гостуващи привърженици на двубоя реванш. Във връзка с това фенове на "Шкупи" няма да бъдат допускани на стадиона
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети. От МВР предупреждават, че е възможно в следобедните часове да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, което ще бъде поетапно спирано и възстановявано.
При първата среща между двата отбора в Скопие привърженици на "Левски" пострадаха, един от тях беше тежко ранен и настанен в болница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празникът на буквите – слънчев, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици

В петък, 24 май,  ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни..

публикувано на 23.05.24 в 20:29

България днес - 23 май 2024 г.

В „България днес“ на 23 май правим обзор на най-важното от случилото се на Балканите през изминалата седмица, разказваме как 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура, се отбелязва по света, за дискусия, посветена на паметта и..

публикувано на 23.05.24 в 19:00

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09