Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз и фолклор си дават среща в Пловдив

Снимка: FB /Plovdiv Jazz Fest

Вторият Plovdiv Jazz Summer започва днес в Пловдив с концерт на виртуозния български кларнетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър "Тракия", а организаторите обещават изкусно преплитане на джаза с фолклорните мотиви. И тазгодишният фестивал ще протече в два модула – единият е в лятно кино "Орфей" от 4 до 6 август, а другият – в село Марково на 25 и 26 август. Във втората фестивална вечер в Пловдив ще звучат изпълнения на "Антони Дончев джаз квартет" и "Ева квартет". Ще гостува и етно джаз тромпетистът от Гърция Пантелис Стойкос. На 6 август на сцената ще излезе международният проект Destino Tango Trio, чийто глас ще бъде Кристина Вилалонга от групата Gotan Project. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Ед Шийрън

Ед Шийрън ще пее за първи път пред българска публика

Британската поп звезда Ед Шийрън ще изнесе концерт в София на Националния стадион "Васил Левски" на 31 август като част от турнето си "+ - = ÷ x". Специален гост на турнето ще бъде Calum Scott. Родната ни звезда Михаела Филева е официалният..

публикувано на 29.08.24 в 17:35

"О-ооо!"

Вече четири десетилетия група Атлас не престава да ни поднася своята музика. Най-новата им песен с минималистичното заглавие "О-ооо!" е динамична, с характерно ню-уейв звучене, запомнящи се мелодична линия и риф. Песента е втори сингъл от..

публикувано на 28.08.24 в 10:15