Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикален фестивал допринася за съхранението на монумента „Бузлуджа“

Снимка: Buzludzha Project

Три дни, три нощи, на три сцени за трета поредна година – това е Open Buzludzha 2023.

От 10 до 13 август фестивалът с кауза предлага различно изживяване с много природа, музика и култура. Каузата е опазването и отварянето на монумента „Бузлуджа“ като място за изкуство, култура и история. Не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на паметника, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели. 


Трите сцени са наречени Основна, Монументална и Горска.

Основната сцена на поляната при хижа „Бузлуджа“ ще предложи рок, инди, хип-хоп и RnB с изпълненията на четири групи всяка вечер. Хедлайнерите са Остава, Керана и космонавтите и SO CALLED CREW.

На Монументалната сцена пред емблематичния паметник от времето на соца, ще звучи електро, техно и хаус. Тази година Монументалната сцена се разраства, като освен местни диджеи ще гостуват пет международни артисти.

Горската сцена отваря в 22 ч. вечерта и ще забавлява посетителите до сутринта.


И трите нощи монументът ще бъде осветен от първия видео 3D мапинг на Бузлуджа.

През деня ще има цветна програма от активности, които да задоволят всяко настроение: лекции, изживявания, спорт, работилници, изложби, кино и детска програма.

Вижте още:

Снимки: Buzludzha Project

БНР подкасти:

Още от категорията

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30

"Моя трудна любов" – самостоятелен дебют на Яница Кънева

Познаваме Яница Кънева от успешното ѝ участие в предаването "Гласът на България" през 2023 г., където достигна полуфинал. Тя е родена през 1990 г. в семейство на музиканти, което от малка я приобщава към света на музиката. Завършва Национално училище..

публикувано на 21.02.24 в 10:15