Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната: Няма заплаха от „Миротворец“

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

„Миротворец“ е неправителствен сайт и той не представлява заплаха за хората, включени в него. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев след приключването на днешното правителствено заседание. Припомняме, че през юли президентът Румен Радев призова за защита на редица българи, включени в списъка на украинския сайт "Миротворец" на лица, сочени за врагове на Украйна.
"Някаква група граждани, които изказват неудовлетворение от начина на поведение и пропаганда от страна на друга група граждани, които накърняват интересите на Украйна и поддържат руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, както и действията на много от журналистите в списъка“, коментира министърът.

По думите му, сайтът "Миротворец" не е бил конкретна тема на срещата в България между Тагарев и началника на Главно управление „Разузнаване“ на Министерство на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов миналата седмица.
В разпространено вчера съобщение от българската служба "Военно разузнаване" за посещението на генерал Буданов у нас беше посочено, че „от българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта „Миротворец“". 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19