Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цанко Цанков се готви да плува от остров Каталина до Лос Анджелис

Снимка: Facebook / Tsanko Tsankov

В края на август Цанко Цанков, единственият българин, преплувал Гибралтарския проток, ще участва в един от седемте най-трудни плувни маратона в света - от остров Каталина до бреговете на Лос Анджелис в Тихия океан. По думите на плувеца, това са малко над 36 км по права линия. Силните течения, които не могат да бъдат прогнозирани, ниската температура на водата в Тихия океан - най-големият и най-студен океан на света, ще са основните предизвикателства. "Но онова, което прави уникален маратона, е, че плуването е през нощта, което дезориентира плувеца, в един момент той не знае къде е небето и къде земята", каза пред БНР Бургас самият Цанко Цанков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16